Als beelden konden spreken
Door: Mattheo2012portugal
Blijf op de hoogte en volg Theo en Matty
23 Juni 2012 | Spanje, Aínsa
We gaan een lange dag tegemoet. Maar volgens de receptioniste van ons hotel wordt het prachtig weer dor de hele Pyreneeën de komende dagen. Toch gaan we redelijk ingepakt op pad.
We hebben 333 km voor de wielen dwars door de bergen, dus we rekenen op een lange dag met veel bochtjes draaien.
We rijden de bergen in en kunnen meteen testen of we wakker zijn. Er loopt een hele kudde geiten over de weg. Ze kijken niet op of om van onze aanwezigheid. Dat vindt een HD niet leuk dus begint hij wat te brommen. Dat helpt, ze stuiven de heuvels in en wij kunnen doorrijden.
Eigenlijk als ik denk aan vandaag heb ik er bijna geen woorden voor, we rijden van het ene mooie uitzicht naar de andere verbazing. Soms iets kleins als een koe dat haar jong, wat rustig op de weg ligt te slapen, beschermd door er voor te gaan staan en haar hoeven alvast slijpt aan de weg voor het geval dat we te dicht bij komen. We rijden er in de eerste versnelling zachtjes om heen. We krijgen een kwispelstaarttende groet als we voorbij zijn.
Of we rijden op grote hoogte (2200 meter) en kijken in onze
achteruitkijkspiegel en kijken in een
pracht van een vergezicht.
We zijn al een eind onderweg en we kijken tegen de bergen aan waar eind juni nog sneeuw op ligt.
Dat alles op wegen waar elke belg jaloers op zou worden. Of je nu op 2200 meter rijdt of op de snelweg alles is zeer motorvriendelijk geasfalteerd. Soms zit er wel een stukje tussen waar veel grint ligt maar dat bevordert de rijvaardigheid zullen we maar zeggen. Aad en Ingrid zouden het een Theo en Matty weg noemen.
Oh, Oh, wat is Spanje toch een heerlijk land om motor te rijden.
Vanavond gaan we voetbal kijken: Spanje tegen Frankrijk. Wij zijn voor de Fransen. Wordt wel weer gezellig, net als in Portugal.
Tot morgen maar weer.
Of we rijden op grote hoogte (2200 meter) en kijken in onze
achteruitkijkspiegel en kijken in een
pracht van een vergezicht.
Oh, Oh, wat is Spanje toch een heerlijk land om motor te rijden.
Tot morgen maar weer.
23 Juni 2012 - 20:20
Henk En Ria:
Ainsa in Huesca is een van de autentieke spaanse provincie plaatsen.
Het gehele gebied heet Aragon en je kunt hier probleemloos enkele weken doorbrengen.
Het gehele gebied is door de Spaanse regering als beschermd bestempeld.
Geweldig luitjes ,geniet van die omgeving.
Groetjes -
23 Juni 2012 - 22:23
Ruud Lucassen:
Meen je dat nou Theo?? Zijn jullie voor de Fransen? Dat is toch geen voetbal, zo traag en besluiteloos. Lijkt Holland wel. Spanje tip ik als finalist. Samen met Duitsland.
Morgen, zondag, is het weer herfst in Nederland. Doe maar lekker lang over de terugreis.
Lucky -
24 Juni 2012 - 16:17
Aad:
We hebben eindelijk weer een plek waar Wifi is dus eindelijk ook weer eens een berichtje van ons. Wij zitten hier ook in de Pyreneeën maar dan aan de Oostkant. Morgen rijden we door naar De Ardeche. Wat heerlijk dat jullie ook zo genieten van de bergen. Het is onwijs prachtig allemaal. Ik denk dat Spanje gewonnen heeft gisteravond want er werd b ij ons op de camping tot 1 uur snachts vuurwerk afgestoken. Heel veel plezier nog en hou het overeind. Groetjes