Het kasteel van La Mancha
Door: Mattheo2012portugal
Blijf op de hoogte en volg Theo en Matty
21 Juni 2012 | Spanje, Almazán
De graaf van Herrera was vannacht ws. verdrietig want tegen alle verwachtingen in regende het vanmorgen en dat zou zo blijven, zei de hotel eigenaar.
Dus vertrokken we in regenkleding richting Madrid. Na een uurtje werd het weer wat beter en deden we een poging om zonder regenkleding ons pad voort te zetten. Langzaam maar zeker verdwenen de donkere wolken achter ons en bleven ze in de bergen hangen om het territorium van de graaf rijkelijk van water te voorzien.
De Spaanse hoogvlakte blijft een mooie plek om te rijden, in de verte lijkt het op de vlaktes die we vorig jaar in de VS hebben gezien. Ook hier kom je onderweg bijna niemand tegen en hebben we bijna 2 uur gereden zonder iemand tegen te komen. Dan is samen rijden een groot geluk.
In de buurt van Madrid werd het erg druk en Truus had moeite zich aan de gemaakte route te houden. Na 3 keer de verkeerde afslag in een wirwar van wegen hadden we het gehad.
Dus is besloten met algemene stemmen dat we de stad een andere keer aandoen samen met Ferry en Ineke. Want daar hadden we ten slotte de afspraak om de stad te bezoeken mee gemaakt.
Omdat we toch wel erg graag de Pyreneeën vanuit de spaanse kant willen zien zijn we door gereden naar Almazan, om morgen door te rijden naar Pamplona. Onderweg kwamen we daardoor via een prachtige route door de bergen bij het kasteel van Don Quichot terecht in het district La Mancha. Daar moesten natuurlijk foto's van gemaakt worden.
We eindigden uiteindelijk bij een hotel hier in het dorp waar een jonge man met een pluizig baartje van amper 20 ons geen kamer wilde geven want het hotel had geen kamers vrij???
Buiten hoorden we van mensen op straat toen we naar een ander hotel vroegen dat de jonge man het niet op motorrijders had.
Maakt niet uit we zitten nu in een prima hotel en hoeven moreg nog maar een goede 200 km te rijden voordat we in Pamplona zijn en zaterdag dan onze tocht door de Pyreneeën kunnen starten.
Tot morgen maar weer.
Tot morgen maar weer.
21 Juni 2012 - 18:52
Ien:
Wat een gave foto's lijkt indeed VS . Theo niet altijd Truus in beeld brengen als het niet gaat want wat dacht je van Theodorus ???? hihihihihihi. Maar inderdaad dat Madrid houden we er ; in zeker weten !
Wel leuk hoor ; dus nu kijk in weer uit naar de Pyreneeën en Andorra ;reis weer heerlijk met jullie mee. Ziet er allemaal heerlijk uit. Dikke knuffels .
en zo te zien ben ik de eerste YES hhahahahhaa -
22 Juni 2012 - 06:04
Ruud Lucassen:
Zo te zien is na de USA ook Spanje 'n motorland met weinig rotondes en drempels. Heerlijk die lange wegen.
En Theo, je moet altijd oppassen voor mannen met pluizige baardjes. Sommigen hebben er zelfs strikjes in..........(!)
lucky -
22 Juni 2012 - 11:12
Aad En Ingrid Tas:
Ha Matty en Theo, wat een geluk dat de buien achter de berg bleven hangen. Aan deze kant van Spanje is het prachtig weer. Dik over de 30 graden en geen wolkje aan de hemel. Gisteravond geen internet op de camping en zelfs geen telefoon dus hierbij een wat late reactie. Veel plezier in de Pyreneeën. Hopelijk is het daar heel mooi weer want dan kun je lekker ver kijken. Voor je het weet mis je een kasteeltje, ha, ha. Of gat natuurlijk.