In het brandend zand, met veel water. - Reisverslag uit Herrera del Duque, Spanje van Theo en Matty Welten - WaarBenJij.nu In het brandend zand, met veel water. - Reisverslag uit Herrera del Duque, Spanje van Theo en Matty Welten - WaarBenJij.nu

In het brandend zand, met veel water.

Door: Mattheo2012portugal

Blijf op de hoogte en volg Theo en Matty

20 Juni 2012 | Spanje, Herrera del Duque

Eerst even onze oudste zoon feliciteren met zijn verjaardag:Gefeliciteerd, maak er een fijne dag van met je vriendin en je broer en zus. De kadootjes volgen als we thuis zijn.
Dan nu de dag van vandaag; We slapen onder het wakende oog van de Graaf van Herrera die vanuit zijn kasteel hoog op de berg waakt over het volk in het dorp.
We hebben een klein hotelletje gevonden met garage (waar het bier wordt bewaard) en waar onze motoren veilig staan achter slot en grendel.
Vanmorgen zijn we via de kustweg de Spaanse hoogvlakte opgereden en hebben dat 400 km volgehouden.
In het begin zie je olijfbomen, sinaasappelbomen. Velden vol met zonnebloemen waar Vincent van Goch jaloers op zou zijn en druiven ranken. Langzaam maar zeker wordt het kaler en verdwijnen de sinaasappels en de en druiven en blijven alleen de olijfbomen nog over. Maar na 150 km zijn ook die verdwenen en zien we alleen nog kale vlaktes met stenen en rotspartijen. We stijgen naar een hoogte van 1250 meter en de temperatuur stijgt tot boven de 45gr.
Ik heb een halve liter water naar binnen gegoten en toch blijf ik sterretjes zien. Nog meer drinken dus en suiker eten geeft zuster Matty als advies. Het werkt. Als we eenmaal bij de graaf zijn aangeland heb ik minstens 3 liter vocht binnen gegoten.
Onderweg stoppen we regelmatig voor foto's en om ons in te smeren. Toch zien mijn lippen eruit of er een piranha in heeft gehangen.
Onderweg komen we op 1000 meter hoogte ook nog een stuwmeer tegen en omdat het zo heet is willen we eigenlijk het water in. Het blijkt verboden en brave burgers als we zijn vervolgen we onze weg. Al zoekend naar een hotel wat we vinden enkele km na het stuwmeer. Die graaf heeft toch goed om zijn volk gedacht. Mooi weer en vocht in voorraad. Beter kan bijna niet. Op een goed glas bier na dan. Dan ga ik drinken:
Proost Terry, op je verjaardag.,

• 20 Juni 2012 - 18:37

Aad:

Mooi verhaal man. Wel blijven drinken he! 45 graden is wel heel erg warm. Ik vind het hier aan de Costa del Sol met 34 graden al aardig op temperatuur. Morgen gaan we ook het binnenland weer in. Hopelijk wordt het niet zo heet als bij jullie. Groetjes en hou alles heel. Aad

• 20 Juni 2012 - 20:09

Paulien Scheffer:

Allereerst dan : gefeliciteerd nog met jullie zoon ! Wat zit Matty daar toch te eten ? ( de lunch).
    Wat een ruige tocht hebben julie vandaag gemaakt . Zijn jullie s"avonds niet doodmoe ?
    Ben benieuwd hoeveel kilometers jullie er intussen op hebben zitten . Rust ook op tijd uit he ?
    Thuis kun je nog hard genoeg werken ! lol
    Geniet , zoals gewoonlijk , van jullie reisverslag !

Liefs paulien.

• 20 Juni 2012 - 20:26

Ruud Lucassen:

Als adjudant der Cavalerie b.d. wil ik jullie nadrukkelijk het advies geven, om behalve water elke dag 1 zakje zoute chips te eten en tomatensap te drinken.
    Tijdens de battle of Death Valley in 2007 belandde een man mijn manschappen aan het infuus in een hospitaal in Santa Barbara. Geen vocht tekort, maar accuut zout en kalium tekort. Hierdoor verschenen er fata morgana's in zijn gezichtsveld en zag hij hotels en stuwmeren..............
    Suiker heeft alleen invloed op spieren en niet op helder denken.
    Veel plezier.
    lucky

• 20 Juni 2012 - 21:47

Reny:

Hahahaha goeie graaf!! Owh enne gefeliciteerd met jullie zoon ;-)

• 21 Juni 2012 - 11:49

Ien:

Daar ben ik weer hoor was even niet "digitaal"hahahaha. Had van Fer al het nodige gehoord dus jullie zijn weer terug op de eerste ingeving geweldig. Zo zie je maar daar is vakantie voor! Heb weer een hoop gelezen en heerlijk dat jullie zo genieten , geniet hier dubbel mee. Dus de volgende trip is natuurlijk Madrid als ik het nog uit me hoofd weet! Maar dat lezen we morgen weer. Nu scheten"" dikke knuffel